Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de vacuță cu orz

Vizite: 1573
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
1315

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g pulpa de vita
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/4 telina
- 1 ceasca de orz
- ulei de masline
- sare

Preparare:

Legumele spalate, curatate si date pe razatoarea mare se pun la calit cu uleiul de masline si putina apa plata pana se inmoaie.

Separat se fierbe carnea de vacuta taiata cubulete. Dupa ce carnea a fiert, se scurge de zeama si se adauga legumele calite, completandu-se cu apa.

Se adauga orzul (in prealabil spalat) si se mai fierbe pret de o ora.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de vacuță cu orz:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orz
Avantaje: Orzul este o sursă bună de fibre alimentare și are un conținut scăzut de grasimi saturate și sodiu. Este bun pentru inflamări ale gâtului, esofagului și tractului digestiv....
Dezavantaje: Nu este recomandat persoanelor care suferă de boala celiaca....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire