Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tăiței svăbești

Vizite: 3417
Timp preparare: 35min
Dificultate: medie
739

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 10 portii:

- 3 buc oua;
- 150 g faina;
- un varf de cutit de sare.

Preparare:

Ouale se bat cu o furculita si se amesteca cu faina si un praf de sare. Compozitia obtinuta se amesteca si se bate bine (cu un facalet), pana incepe sa faca bule de aer.

Se pune apa cu putina sare la fiert intr-o oala mare si larga. Se ia cu o spumiera din compozitia de taitei si se pune pe un fund de lemn sau de plastic, de forma dreptunghiulara (o plansa nu mai lata decat diametrul oalei cu apa).

Cu un cutit mai lung (sau o paleta lunga de prajituri) se intinde coca pe plansa de lemn. Se tine plansa cu una din margini deasupra apei aflate in clocot si cu ajutorul cutitului se taie taitei subtiri care se imping (cu cutitul) unul cate unul, pana ce cad in apa.

Deoarece coca de taitei este moale si lipicioasa, cutitul de taiere trebuie scufundat din cand in cand in oala cu apa clocotita.

Taiteii fierti urca imediat la suprafata si din aceasta cauza trebuie sa facem doar cate o masura (o cantitate mica) o data.

Pe masura ce s-au fiert, se scot separat cu o spumiera, reluandu-se operatiunea pana ce se termina toata coca. Taiteii obtinuti pot fi serviti in supa sau pot fi pregatiti la fel ca orice alte paste fainoase, cu unt, sos, branza, etc.


Analiza ingredientelor rețetei Tăiței svăbești:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire