Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ţelina cu șvaițer

Vizite: 1848
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
631

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 700 g telina
- 80 g svaiter ras (sau cascaval)
- 30 g unt
- sare

Preparare:

Se taie telina in felii subtiri si se pune intr-un castron cu 0,75 l de apa rece. Apoi se sareaza.
Se pune la foc si se fierbe 30 minute dupa ce apa a inceput sa clocoteasca. Dupa ce a fiert, se pune intr-o strecuratoare. Puneti un strat de telina intr-o tava si deasupra se presara un strat de cascaval ras, iar un strat de telina si de cascaval.
Se pune untul in bucati mici deasupra si se introduce la cuptor circa 10 minute (pana cand este gratinat).
Se serveste cald.


Analiza ingredientelor rețetei Ţelina cu șvaițer:

Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șvaițer
Avantaje: Șvaițerul conține proteine, calciu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Șvaițerul este bogat în grăsimi saturate....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire