Rețetă Tort cu pișcoturi și budincă de vanilie
Ingrediente/compozitie:
- 1 pachet piscoturi- 1 budinca de vanilie
- 50 gr unt
- 750 ml lape (500 ml budica+150 frisca + 100 ml imuiat piscoturi)
- 1 ciocolata pt decor
- 1 frisca
Preparare:
Se dau piscoturile prin putin lapte se aseza pe un platou apoi se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe pachet. Atunci cand se ia de pe foc se omogenizeaza cele 50 gr unt in budinca. Se toarna budinca peste piscoturi se mai pune un rand de piscoturi si se imbraca totul in frisca. Deasupra se rade ciocolataAnaliza ingredientelor rețetei Tort cu pișcoturi și budincă de vanilie:
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....