Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort de ciocolată

Vizite: 1417
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2933

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 blat de tort (taiat orizontal in 5 parti egale)

Pentru crema:
- 250 ml de lapte
- 1 pliculet de budinca pentru ciocolata
- 100 g zahar
- 100 g ciocolata rasa
- 150 g unt sau margarina

Ingrediente pentru glazura:
- 75 g zahar
- 125 ml apa
- 100 g ciocolata fondanta sau glazura (inchisa) preparata pentru dulciuri

Preparare:

Prepararea cremei:
Se amesteca budinca de ciocolata cu zaharul, se adauga laptele si se
incalzeste. Se coace budinca timp de 3 minute si se lasa la racit. Intre timp se incalzeste untul si ciocolata a la bain-marie pana se obtine o compozitie omogena.
Se amesteca compozitia cu budinca de ciocolata si se intinde pe fiecare foaie de blat, asezandu-le una peste alta, ultima sa fie foaie.

Prepararea glazurii:
Intr-un ibric se pune zaharul si apa, amestecand continu, se fierbe timp de

5 minute si apoi se lasa la racit. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste complet si totul este omogen.
Se intinde glazura uniform pe toata suprafata blatului.


Analiza ingredientelor rețetei Tort de ciocolată:

Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire