Rețetă Tortellini cu pui, legume și smântână
Vizite: 1480
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
5449
CALORII
5
PORTII
Ingrediente/compozitie:
300 g tortellini600 ml supă de pui
400 g legume congelate mexicane (porumb, morcov, mazăre)
400 ml smântână dulce pentru gătit
650 g piept de pui
200 g cașcaval sau parmezan
2 linguri ulei
sare
piper
boia dulce
Preparare:
Carnea de pui se taie bucățele sau fâșii și se asezonează cu sare, piper și boia dulce, apoi se pune în tigaie la prăjit.Într-o oală se pune supa de pui și legumele congelate, să fiarbă 10 minute. În ultimele două-trei minute se adaugă și tortellini, pentru că timpul lor de fierbere este scurt. Adăugăm și carnea pe care am tăiat-o bucățele mai mici după ce s-a răcit. Punem și smântâna și lăsăm să dea un clocot.
La sfârșit, luăm de pe foc și adăugăm cașcavalul sau parmezanul ras și amestecăm până se topește. Gustăm să vedem dacă mai trebuie sare.
Am folosit tortellini cu umplutură de spanac și feta, dar se pot folosi tortellini proaspeți cu orice tip de umplutură.
Analiza ingredientelor rețetei Tortellini cu pui, legume și smântână:
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...