Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Turnuleț cu carne, cașcaval și rozmarin

Vizite: 1906
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Turnuleț cu carne, cașcaval și rozmarin
1

PORTII

Ingrediente/compozitie:

piept de pui
muschi de porc
muschi de vita
cascaval
o ciupercuta de marime medie
1 dovlecel crud
un morcov
o crenguta de rozmarin
putina sare
3 frunzulite de salata verde creata

Preparare:

Pieptul de pui, muschiuletul de vita si muschiul de porc se prepara la gratar.
Morcovul si dovlecelul se spala bine fara a se curta de coaja (se taie pe diagonala) plus ciupercuta intreaga se calesc usor in foarte putin unt pe tigaia de teflon ca si cum le-ai face la gratar.
Cind sunt gata preparate le asezonam in felul urmator:
Pe o tava punem o bucata de muschiulet de porc dupa aceea deasupra o felie de cascaval de marimea musciuletului ,apoi pieptul de pui,o felie de cascaval apoi muschiuletul de vita dupa care feliuta de cascaval iar la sfirsit ciupercuta cu carapacea in jos in care se infige o crenguta de rozmarin.Dupa ce toate sunt astfel asezonate se da la cuptor 5-7 minute. Se scoate din cuptor si se aseaza turnuletul pe o farfurie peste cele 3 frunze de salata verde creata cu morcov si dovlecel.

Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Turnuleț cu carne, cașcaval și rozmarin:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ciuperci Pleurotus
Avantaje: Sunt bogate în substanțe nutritive benefice sănătății. Au un indice glicemic scăzut. Sunt sărace în calorii....
Dezavantaje: Unele persoane pot prezenta alergii sau intoleranță în urma consumului de ciuperci Pleurotus. Consumate în exces, pot cauza probleme digestive....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....

Căutați rețete culinare după denumire