Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Vânătă umplută în stil vegetarian

Vizite: 1385
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
149

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 vanata mica
- 2 rosii bine coapte
- cateva fire de tarhon
- marar
- patrunjel
- un varf de sare

Preparare:

Se incalzeste mai intai cuptorul la 210 grade C (termostatul la 7). Vanata se spala, se inteapa cu o furculita si se coace in cuptor timp de 20 de minute. In acest timp, intr-o cratita cu apa clocotita, se pun rosiile pentru a putea fi decojite de pielite. Se decojesc si se scoate miezul. Se taie rosiile in bucatele mici, de forma unor zaruri.
Se pune putin ulei in tigaie. Se adauga rosiile, mararul, patrunjelul si sarea. Se lasa sa clocoteasca 10 minute. Cand vanata s-a copt, se taie in doua, se acopera cu pasta de rosii preparata si se presara deasupra tarhon si apoi se serveste.


Analiza ingredientelor rețetei Vânătă umplută în stil vegetarian:

Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....

Căutați rețete culinare după denumire