Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Varză cu sos

Vizite: 3038
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
550

CALORII

Ingrediente/compozitie:

1 varza noua (potrivit de mare)

Pentru sos:
- 1 lingura faina
- 4 linguri smantana
- 100 ml supa de carne
- 1 legatura de patrunjel

Preparare:

Se curata varza, se taie in 4 si se pune la fiert in apa cu un pic de sare. Intr-o tigaie fara grasime se rumeneste putina faina. Se stinge cu supa de carne si se lasa sa fiarba 5 minute. Apoi se toarna smantana, se mai lasa 2-3 minute si se ia de pe foc. Se mai adauga patrunjel tocat si mai lasa inca 5 minute varza cu sos la cuptor.
Se serveste cald.


Analiza ingredientelor rețetei Varză cu sos:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...

Căutați rețete culinare după denumire