Rețetă Varză dulce cu unt și pesmet
Vizite: 1268
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
535
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 varza mijlocie- 2 1/2 linguri unt
- 1 lingura cu varf pesmet
- sare
Preparare:
Se curata varza de primul rand de foi, se taie in patru si se pune la fiert in apa sarata. Dupa ce a fiert bine, se scurge bine de apa. Se inlatura coceanul, se aseaza intr-o tava smaltuita sau intr-un vas de jena uns cu putin unt. Se prajeste untul cu pesmetul si se toarna in strat uniform peste varza. Se da la cuptor sa se patrunda bine.Analiza ingredientelor rețetei Varză dulce cu unt și pesmet:
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu.
Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri.
Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...