Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Vin de stafide

Vizite: 19437
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
8988

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250-300 g stafide,
- 2 kg zahar,
- 6 l apa,
- 3 lamai,
- 10 g drojdie de bere (facultativ).

Preparare:

Stafidele se trec prin masina de tocat si se pun intr-o damigeana de 10 l. Zaharul se dizolva in 3 l apa, se adauga sucul de la o lamaie si se lasa sa fiarba 10 minute; apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste stafide, impreuna cu zeama de la celelalte lamai (cca 100 ml suc) si coaja intreaga de la o lamaie (ca sa capete gust putin amarui).

Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana ce se lichefiaza, apoi se dilueaza cu putina apa si se adauga in damigeana.

Se poate lasa sa fermenteze mai incet, numai cu drojdiile salbatice din aer si de pe smochine, ca sa nu capete gust de dospit. Damigeana se astupa cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura camerei (18-20 grade celsius), ca vinul sa fermenteze 5-6 saptamani, agitandu-l odata zilnic. Dupa ce s-a limpezit bine, se trage in sticle.

Sticlele se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece. Peste drojdia de vin ramasa se pot pune 6 l apa, 2 kg de zahar si zeama de la 2-3 lamai (zaharul se fierbe 10 minute impreuna cu jumatate din cantitatea de apa si cu zeama de la o lamiie, apoi se amesteca cu restul de apa rece si cu zeama celorlalte lamai).

Vinul se lasa sa fermenteze 2-3 saptamani, agitandu-l odata zilnic, pana cand se limpezeste bine, apoi se trage in sticle, sau vinul din seria I se amesteca cu cel din seria II, pentru a se obtine un vin de calitate mai buna, cu mult alcool.


Analiza ingredientelor rețetei Vin de stafide:

Drojdie de bere
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Exista un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire