Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Vișinată

Vizite: 3006
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
13717

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 kg visine,
- 1/2 kg cirese amare,
- 1/2 kg zmeura sau fragute,
- 100 ml rom,
- un plic cu zahar vanilat,
- 1 si 1/2 kg zahar,
-1 si 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb,
- 8-10 picaturi esenta de migdale.

Preparare:

Intr-o damigeana de 10 l se pun visinele, impreuna cu ciresele amare si cu zmeura sau fragutele; zaharul se presara la urma, peste ele. Damigeana se scutura bine, ca sa se amestece fructele cu zaharul.

Se leaga la gura cu tifon si se lasa la soare 5-6 zile sau numai la caldura, in bucatarie, pina cind fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitindu-le zilnic.

Dupa aceea se adauga alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa la rece doua saptamani, agitand-o la 2-3 zile. Dupa acest timp, se poate consuma impreuna cu fructele sau fara fructe.


Analiza ingredientelor rețetei Vișinată:

Cireșe amare
Avantaje: Cireșele amare sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și vitamina C. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Sunt bune pentru circulație și prevenirea cancerului...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de cireșele amare provin din zaharuri....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu. Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri. ...

Căutați rețete culinare după denumire