Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Zacuscă de gogoșari

Vizite: 1306
Timp preparare: 120min
Dificultate: medie
12135

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 kg gogosari,
- 1 l ulei,
- 2 kg ceapa,
- 5 kg rosii,
- 3 capatini usturoi,
- sare.

Preparare:

Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatandu-se bine de seminte. Se taie ceapa in felii subtiri si se rumeneste auriu in tot uleiul.

Se fierb rosiile si se strecoara. Se amesteca toate acestea, se adauga sare si usturoiul taiat felioare si se pun sa fiarba la un foc moale pana ce gogosarii s-au muiat iar uleiul se ridica deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Zacuscă de gogoșari:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire