Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Zdrențe de ouă cu ciuperci

Vizite: 2728
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
154

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g de ciuperci
- 1 bucatica de unt de dimensiunile unei alune
- 2 lingurite cu smantana (25% grasime)
- 1 ou
- putina sare

Preparare:

Se spala bine ciupercile, una cate una, pentru a le curata de tot pamantul. Se scurg de apa si se pun intr-o cratita la foc mic cu un praf de sare si unt cat o nuca. Se lasa sa se coaca incetisor.
Daca au prea multa apa mai se indeparteaza.
La sfarsitul prepararii se adauga smantana. Se amesteca, se stinge focul si se pune cratita deoparte. Se adauga cand s-au racit un pic de ulei intr-o tigaie. Inainte de a pune tigaia pe foc, se sparge un ou si se bate galbenusul.
Se plaseaza tigaia pe foc reglat la minim si se lasa sa se prajeasca, amestecand in continuu, incetisor, fara a bate.
Se adauga ciupercile gatite si serviti.


Analiza ingredientelor rețetei Zdrențe de ouă cu ciuperci:

Ciuperci, fierte
Avantaje: Ciupercile fierte sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, riboflavină, niacină, fier, fosfor, potasiu, zinc și seleniu. Ele conțin și vitamina D, tiamină, vitamina B6, acid folic ș...
Dezavantaje: Pot provoca reacții alergice....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire