Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Aluat pentru ecleruri

Vizite: 2542
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
1365

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 125 g faina,
- 100 g unt sau untdelemn (sau margarina),
- 1/4 l apa,
- 3 oua mari,
- 1/2 lingurita sare

Preparare:

Intr-o cratita se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot, se trage cratita de pe foc, se adauga toata faina deodata si se amesteca repede, trecand iar pe foc; se amesteca de cateva ori, pana cand se dezlipeste aluatul de fundul vasului. Se lasa apoi sa se raceasca. Cand este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rand, amestecand pana cand se incorporeaza.

Aluatul trebuie sa fie destul de moale, fara sa curga sa-si mentina forma, dupa ce se pune in tava. Din acest aluat se prepara diverse deserturi: ecleruri, profiterol, gogosi cu cacao, caroline. Aceste preparate se pun in tava neunsa si se coc in cuptorul dinainte incins la maximum.

Dupa 10 minute, de cand s-au introdus in cuptor, focul se reduce la mijlociu. Cuptorul nu se deschide 20 minute, pina cind aluatul se ridica si prinde forma, altfel se va lasa, ramanand cleios. Aceste preparate trebuie sa creasca de doua ori pe cat au fost si sa ramana goale la mijloc. Se coc circa 30 minute, ca sa fie putin rumenite; daca se tin mai putin la cuptor, raman cleioase la mijloc.


Analiza ingredientelor rețetei Aluat pentru ecleruri:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire