Rețetă Anghinare marină
Vizite: 3715
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
34
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 20 g file de morun proaspat- 2 bucati de anghinare (sau 2 inimi de anghinare deja fierte)
- putin suc de lamaie
- 1 bucatica de unt de marimea unei alune
Preparare:
Se spala bine cele 2 bucati de anghinare si se fierb in bain-marie aproximativ 15 minute (sau mai rapid: se tin anghinarele umede, infasurate intr-o folie de plastic cam 8 minute in cuptorul cu microunde). Se fierbe pestele, caruia s-a scos oasele in prealabil, in apa in care se pun condimente. Dupa ce anghinarea a fiert, i se rup frunzele.Pestele fiert si inimile de anghinare se zdrobesc si se amesteca pana se obtine un pireu gras.
Se stropeste totul cu putin suc de lamaie (pentru a nu se innegri), se adauga untul, se amesteca si se serveste.
Analiza ingredientelor rețetei Anghinare marină:
Anghinare
Avantaje: Anghinarea este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K, acid folic, magneziu și potasiu. În plus, ea conține numeroși fitonutrienți benefici organismului.
Este eficien...
Dezavantaje: Poate cauza reacții adverse în cazul consumului excesiv și în cazul persoanelor cu afecțiuni ale vezicii biliare.
...
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....