Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bavareză de zmeură

Vizite: 4732
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
581

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g zmeura
- 4 galbenusuri
- 300 ml lapte
- 6 linguri de indulcitor praf
- 3 foi de gelatina alimentara

Preparare:

Se inmoaie foile de gelatina in apa rece. Intr-o cratita, se bat galbenusurile si se adauga laptele.
Se pune compozitia pe foc moale si se lasa sa se ingroase, pana cand se ia pe spatula si atunci se ia de pe foc. Se amesteca cu mixerul zmeura, pentru a obtine un piureu, se adauga indulcitorul. Se scurge gelatina si se dizolva in crema calda, apoi se amesteca zmeura cu crema.
Se toarna amestecul in forma unsa usor cu ulei si se lasa sa se inchege la frigider, cel putin 12 ore. Se serveste rece cu sos de zmeura.


Analiza ingredientelor rețetei Bavareză de zmeură:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu. Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri. ...

Căutați rețete culinare după denumire