Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bezele cu fructe

Vizite: 1807
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
2962

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 buc albusuri
- 300 g zahar
- 200 g nuci
- 100 g stafide
- 50 g smochine
- 50 g coji de fructe confiate
- 1 plic zahar vanilat

Preparare:

Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o spuma completa, se adauga nucile macinate, stafidele si smochinele taiate cubulete.

Se tapeteaza tavile cu hartie, se pune compozitia intr-un pos sau cornet si se formeaza in tava aveline.

Pe fiecare avelina se pune o bucatica de coaja de fruct confiat, se da tava la cuptor si se coace la un foc domol.


Analiza ingredientelor rețetei Bezele cu fructe:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Smochine
Avantaje: Smochinele conțin vitamina A, fibre alimentare, calciu, magneziu și potasiu. Sunt bune pentru energie, în prevenirea cancerului, în caz de constipație, tulburări digestive, anemie....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de smochine provine din zaharuri....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire