Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Blat de pizza

Vizite: 5040
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
995

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 cana faina fara gluten
- 1/2 cana faina de cartofi
- 1 lingura zahar
- 1/2 cana lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt fara gluten
- 1 ou
- 1/8 cana ulei de masline

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se unge o tava cu ulei de masline.
Se amesteca oul, uleiul si laptele. Daca este nevoie, se mai pune lapte pentru a obtine o cana de compozitie lichida. Amestecul obtinut se toarna peste faina si se amesteca bine.

Aluatul se intinde cu sucitorul uns cu ulei pentru a acoperi uniform tava. Se coace in partea de sus a cuptorului timp de 10 minute. Apoi, se da focul mai tare si se mai coace aluatul 10 minute. Blatul este copt atunci cand se rumeneste pe margini.


Analiza ingredientelor rețetei Blat de pizza:

Făină de cartofi
Avantaje: Făina de cartofi este o sursă bună de vitamina B6, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conțin gluten și grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hrișca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire