Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Borșuleț cu sfeclă și cartofi

Vizite: 3028
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 sfecla rosie (taiata rondele)
- 2 cartofi mari (taiati cubulete)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 de telina
- 1/2 ardei
- 1/4 radacina de pastarnac
- 50 ml bors de putina
- lapte
- 1 galbenus de ou

Preparare:

Se fierb ingredientele cu exceptia cartofilor, cam 30 minute. Se scoate ceapa, dupa care se adauga cartofii si se mai fierbe inca 20 de minute. La sfarsit se adauga borsul si se mai lasa un clocot.
In final, dupa ce se mai raceste, se drege cu lapte si galbenus de ou si se da la blender.
Iese ca o supa-crema foarte gustoasa.
Atentie! Sfecla rosie prezinta efect laxativ.


Analiza ingredientelor rețetei Borșuleț cu sfeclă și cartofi:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
GalbenuÈ™ de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Sfeclă roșie fiartă
Avantaje: Sfecla roșie este bogată în carotenoide și acid folic. Este bună în caz de anemie și leucemie. Este benefică pentru cei care suferă de oboseală cronică și pentru convalescenți....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....

Căutați rețete culinare după denumire