Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Brioșe americane

Vizite: 2829
Timp preparare: 40min
Dificultate: medie
Rețetă Brioșe americane
5519

CALORII

24

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru aluat :
140g de unt
100g de zahăr fin
coaja rasă de la ½ lămâie
2 ouă mari, bătute uşor
140g făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt

PENTRU GLAZURĂ
225g cremă de brânză (cu smantana)
200g de zahăr pudră
0,8g de sare (nu puneti mai mult)
1 fiola de aroma de vanilie
355ml de Hulala la cutie
1 sticluta de colorant alimentar roşu (concentrat)
bombonele din zahăr, pentru decor

Preparare:

Se încinge cuptorul la foc mediu (180°C). Se pun forme de hârtie într-o tavă de brioşe. Se bate untul cu zahărul într-un bol mare, cu o lingură de lemn, până ce amestecul este foarte moale, apoi se adaugă coaja de lămâie rasă. Se încorporează uşor şi ouăle, apoi se adaugă făina şi se amestecă bine. Se pune compoziţia în forme. Se coc 18-20 de minute până ce capata o culoare aurie le puteti verifica cu o scobitoare inauntru daca sunt facute. Se răcesc pe un grătar de sârmă.
Între timp, se freacă brânza cu zahărul, sarea şi vanilia. Separat, se bate Hulala până capătă o consistenţă fermă; se încorporează în crema de brânză. Se împarte glazura în două boluri. Într-unul dintre ele, se adaugă amestecând putin colorant, până ajunge la culoarea dorită (un roz pal eu am vrut) apoi introduceti galzura la frigider cam 10 min pt a se intari putin. Se orneaza fiecare briosa dupa preferinta , eu am folosit mai multe modele de varfuri pt ornat . Se presară decoraţiile peste.


Analiza ingredientelor rețetei Brioșe americane:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire