Rețetă Brownie „adevărată”
Vizite: 756
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
5428
CALORII
12
PORTII
Ingrediente/compozitie:
5 ouă350 g zahăr
250 g unt
150 g făină
250 g ciocolată amăruie (mai mult de 50% cacao)
Preparare:
Se topește untul și ciocolata la foc mic și se adaugă zahărul.Se lasă la răcorit, apoi se adaugă ouăle bătute înainte.
Se adaugă și făina și se amestecă.
Se mai pot pune biscuiți, nuci, stafide.
Se lasă la cuptor 35 de minute, la 180°C.
Analiza ingredientelor rețetei Brownie „adevărată”:
Ciocolată amăruie
Avantaje: Ciocolata amăruie este bogată în antioxidanți, ce oferă protecție împotriva radicalilor liberi....
Dezavantaje: Ciocolata amăruie conține grăsimi și zahăr - consumați cu moderație....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...