Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă cu brânză de vaci

Vizite: 3042
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
2960

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 750 g branza de vaci
- 150 g gris
- 600 ml lapte
- 6 buc oua
- 250 g zahar
- 25 g faina
- 30 g coaja de lamaie rasa
- 1 plic zahar vanilat
- sare

Preparare:

Grisul se fierbe in lapte impreuna cu 50 g zahar si sare.

Dupa ce s-a intarit, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, o lingura de faina si branza de vaci, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Se amesteca cu grisul fiert, iar la sfarsit se pun albusurile batute bine.

Se toarna compozitia intr-un graten si se coace la cuptor timp de circa 45 min. la un foc potrivit.

Se serveste de preferinta cu sirop de zmeura.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă cu brânză de vaci:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire