Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă cu vișine

Vizite: 1970
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2491

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g pesmet alb
- 6 buc oua
- 150 g zahar
- 75 g unt
- 750 g visine
- 1/2 baton vanilie
- 1/2 plic praf de copt

Preparare:

Galbenusurile, zaharul, untul, praful de copt si vanilia pisata bine se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Se adauga albusurile batute, se incorporeaza pesmetul, iar la sfarsit se pun visinele carora li s-au scos samburii si s-au scurs.

Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca si se serveste cu frisca.

Se poate servi si calda cu sirop.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă cu vișine:

Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire