Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de fasole verde cu porumb

Vizite: 3582
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
296

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 80 g fasole verde (fiarta)
- 40 g porumb boabe (din conserva)
- 80 g branza de vaci
- 1 ou
- putina sare

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C (termostat 6/7). In castronul mixerului se pune fasolea si boabele de porumb. Se paseaza pana se fac ca un piure. Apoi se adauga oul, branza de vaci si sarea.
Se mixeaza din nou la viteza mare si varsati totul intr-o forma. Se pune forma intr-un vas umplut pe jumatate cu apa si se pune totul la cuptor. Se coace in bain-marie timp de 18 minute.
Se serveste cald.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de fasole verde cu porumb:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Păstăi, fierte
Avantaje: Păstăile sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, fier, riboflavină, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. Fasolea verde este bună în caz de probl...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de păstăi provine din zaharuri....
Porumb (boabe)
Avantaje: Porumbul este o cereală recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține gluten. Conținutul de fibre ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi constipația...
Dezavantaje: Porumbul provoca sindromul de colon iritabil sau intoleranță FODMAP. Porumbul este o sursă bogată de calorii....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire