Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de griș

Vizite: 5567
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa
100

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 1/2 pahar lapte
- 2 linguri gris
- o lingura zahar
- 1 ou
- coaja de lamaie
- 5 g unt

Preparare:

Se fierbe grisul in lapte si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu galbenusul frecat cu zaharul, albusul batut spuma si coaja de lamaie rasa. Se toarna in forma unsa cu unt si se fierbe la cuptor.

Analiza ingredientelor rețetei Budincă de griș:

Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pâine integrală
Avantaje: Pâinea integrală este o sursă bună de fibre alimentare, având un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. Conține mai mult din toate lementele, mai ales din vitaminele B si E, f...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie să consume alimente cu gluten....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.