Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de mălai cu stafide

Vizite: 4292
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 cana de malai
- 2 linguri de gris
- 1/2 cana de stafide
- 2 linguri nuci macinate
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Preparare:

Se pune la fiert 750 ml apa intr-o cratita. Dupa 2 minute, cand apa este putin calduta, se pune o lingura de malai si o lingura de gris.
Se amesteca bine.
Apoi, cand da primul clocot se presara treptat grisul si apoi malaiul, amestecand bine. Se fierbe la foc mic timp de 3 minute, amestecandu-se continuu.
Se adauga apoi stafidele, nucile macinate si coaja rasa de lamaie.
Se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna, apoi se opreste focul.
Se toarna aceasta compozitie in bolurile in care se va servi.
Se serveste ca atare, sau cu fructe acrisoare rase sau taiate cubulete mici.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de mălai cu stafide:

Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci. Poate afecta absorbția de minerale....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...

Căutați rețete culinare după denumire