Rețetă Budincă de orez cu supă de carne
Vizite: 3312
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
211
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 50 g orez- 200 g supa de carne
- 15 g unt
- 1/2 ou
Preparare:
Orezul (spalat si uscat) se macina in rasnita de cafea sau se piseaza foarte fin in piulita. Se pune la fiert cu 200 g supa (zeama de oase si carne, degresata).Se fierbe incet pana este gata. In pasta de orez racita se adauga jumatate de galbenus si jumatate de albus batut spuma, 5 g unt incalzit, se amesteca bine si se aseaza intr-o forma unsa cu unt.
Se fierbe la abur timp de 15-20 min.
Se serveste cu restul de unt proaspat.
Analiza ingredientelor rețetei Budincă de orez cu supă de carne:
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....