Rețetă Budincă de orez cu vișine
Vizite: 4140
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2 cani visine fara samburi- 1 cana orez integral
- 1 cana stafide
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Preparare:
Orezul se fierbe si se lasa sa se raceasca.Dupa ce orezul s-a racit se amesteca cu restul ingredientelor iar compozitia rezultata se pune intr-o tava de Jena care se da la cuptor, la fac potrivit aproximativ 20 de minute.
Analiza ingredientelor rețetei Budincă de orez cu vișine:
Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu.
Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale.
Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale.
Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol.
Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri.
Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....