Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de orez cu vișine

Vizite: 3524
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2 cani visine fara samburi
- 1 cana orez integral
- 1 cana stafide
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Preparare:

Orezul se fierbe si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce orezul s-a racit se amesteca cu restul ingredientelor iar compozitia rezultata se pune intr-o tava de Jena care se da la cuptor, la fac potrivit aproximativ 20 de minute.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de orez cu vișine:

Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu. Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale. Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale. Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.