Rețetă Căpșune cu cremă de mascarpone
1354
CALORII
3
PORTII
Ingrediente/compozitie:
300 g capsune2 linguri zahar
4-5 linguri otet balsamic, de calitate buna/ cu aciditate scazuta
250 g mascarpone
1 pastaie de vanilie
cîteva frunze de busuioc sau menta
Preparare:
Se despica pastaia de vanilie, iar cu lama unui cutit se îndeparteaza maduva si se amesteca cu mascarpone îndulcit dupa gust. Eu am folosit o lingura de zahar la 250 g mascarpone. Se lasa la rece aproximativ jumatate de ora.Capsunele se spala, se îndeparteaza "verdele", apoi se taie în bucati potrivite si se pun la marinat în otet balsamic si zahar dupa gust. Cele folosite de mine au fost foarte dulci si aromate asa ca nu am pus mai mult de o lingura de zahar.
Le-am lasat la marinat timp de 10-15 minute.
Pe o farfurie se aseaza o lingura generoasa de mascarpone, deasupra se aseaza bucatele de capsune, se sropeste cu 2-3 linguri din marinada, se presara cu busuioc sau menta si se serveste.
Analiza ingredientelor rețetei Căpșune cu cremă de mascarpone:
Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu.
Conțin o cantitate redusă de grăsimi.
Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri.
Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane.
Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc.
Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă.
Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri.
...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...