Rețetă Cârnați
Vizite: 3196
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
356
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 150 g carne- 15 g orez
- 10 g unt
- 2 catei usturoi
Preparare:
Se da prin masina de 2-3 ori carnea cu usturoiul, se amesteca cu orezul fiert bine, strecurat si racit.Se asaza pasta de carne pe o bucata de tifon muiata in apa, dandu-i forma de carnat, se infasoara in tifon legand capetele cu ata si se fierbe la abur timp de 15-20 minute.
Cand este gata se scoate din tifon, se taie 2-3 bucati si se serveste fierbinte, stropit cu unt incalzit.
Analiza ingredientelor rețetei Cârnați:
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...