Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cârnați

Vizite: 2586
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
356

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g carne
- 15 g orez
- 10 g unt
- 2 catei usturoi

Preparare:

Se da prin masina de 2-3 ori carnea cu usturoiul, se amesteca cu orezul fiert bine, strecurat si racit.
Se asaza pasta de carne pe o bucata de tifon muiata in apa, dandu-i forma de carnat, se infasoara in tifon legand capetele cu ata si se fierbe la abur timp de 15-20 minute.
Cand este gata se scoate din tifon, se taie 2-3 bucati si se serveste fierbinte, stropit cu unt incalzit.


Analiza ingredientelor rețetei Cârnați:

Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.