Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cartofi gratinați cu brânză

Vizite: 9562
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
874

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g cartofi
- 50 g branza de vaci
- 100 g telemea
- 8 g unt
- un ou

Preparare:

Se pune la fiert cartofii in coaja. Se curata si se taie felii. Se amesteca branza telemea desarata si rasa cu branza de vaci si oul.
Se adauga cartofii, se pune totul intr-o tava unsa cu unt. Apoise pune si putin unt deasupra si se baga la cuptor timp de 30 de minute.
Se poate prepara aceasta budinca si din cartofii facuti piure, cu 400 g lapte si 20 g unt.
Se aseaza cartofii si branza in straturi si se lasa la cuptor pana ce se rumeneste. Este delicioasa daca se adauga si 100 g smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Cartofi gratinați cu brânză:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.