Rețetă Castraveți în saramură
Vizite: 2188
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- castraveti,- apa,
- sare,
- usturoi,
- marar.
Preparare:
Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete.Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime, cu un cutit. Se pune apa la fiert cu sare, in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa.
Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca.
Analiza ingredientelor rețetei Castraveți în saramură:
Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor.
Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă.
Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...