Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Castraveți umpluți cu ton

Vizite: 4510
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 4 castraveti medii
- 150 g branza proaspata
- 1 cutie de ton
- 3 linguri de ceapa verde tocata
- sare
- salata verde

Preparare:

Se taie castravetii pe lung si li se scot semintele. Se sareaza si se lasa la scurs (cu partea scobita in jos). Se amesteca branza cu ceapa tocata fin si cu tonul scurs bine de ulei.
Se amesteca bine pana devine o pasta omogena.
Se spala castravetii si se zvanta cu un servet. Se aseaza pe o farfurie (platou) "tapetata" cu foi de salata. Se umplu castravetii cu pasta de branza.
Inainte de a-i servi este recomandat sa stea un pic in frigider.


Analiza ingredientelor rețetei Castraveți umpluți cu ton:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor. Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă. Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ton - conservă în ulei
Avantaje: Conserva de ton conține proteine, vitamina D, vitamina K, niacină, seleniu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur în cantități ridicate....

Căutați rețete culinare după denumire