Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cataif

Vizite: 2709
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
5453

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g faina
- 300 g zahar
- 2 buc oua
- 1 kg frisca proaspata
- 1 plic zahar vanilat
- 60 g unt

Preparare:

Din oua, faina si putina apa se face o coca ca pentru taitei.

Se intinde o foaie foarte subtire, se lasa sa se usuce timp de o ora, se ruleaza foaia si se taie taitei cu latimea de 2 mm, se lasa cateva ore sa se usuce, se pun in doua tavi, repartizati in mod egal, se adauga in fiecare tava cate 30 g unt topit si se rumenesc la cuptor.

Din 200 g zahar si apa se prepara un sirop mai legat, dar nu prea gros, se toarna peste taitei si se dau tavile din nou la cuptor si se lasa, pana ce siropul este absorbit de taitei.

Dupa ce s-au racit, se taie taiteii cu un cutit ascutit in patrate de 45-50 mm.

Bucatile intregi se pastreaza pentru a fi asezate pe deasupra, iar celelalte se aranjeaza pe un platou dreptunghiular, se intinde deasupra un strat de frisca batuta, cu grosimea de 6-7 cm, peste frisca se asaza bucatile intregi de cataif si se spriteaza deasupra fiecarei bucati cate o avelina de frisca.

Frisca batuta se prepara astfel: frisca proaspata se pune intr-un cazanel si se bate cu telul. Dupa ce frisca a devenit spumoasa, se adauga 100 g zahar amestecat cu zahar vanilat, punandu-se putin cate putin si se continua baterea, pana ce tot zaharul s-a dizolvat.


Analiza ingredientelor rețetei Cataif:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire