Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec cu mac și pere

Vizite: 1298
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
3180

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 pere mari curatate de coaja si taiate felii,
- 5 linguri sirop de zahar,
- 175 g unt la temperatura camerei,
- 175 g zahar tos,
- 3 oua batute,
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- 175 g faina cernuta la care adaugati 1 praf de copt,
- 4 linguri mac

Preparare:

Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grade C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Asezati perele in forma, puneti din loc in loc cubulete de unt din cantitatea de 25 g si stropiti cu siropul.

Frecati untul cu zaharul pana ce compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare. In ouale batute, adaugati esenta de vanilie. In untul frecat, incorporati treptat faina si macul, alternand cu ouale batute.

Turnati compozitia in forma si dati la cuptor timp de 25 de minute. Acoperiti cu folie si mai tineti la cuptor inca 20-25 de minute (checul trebuie sa creasca si sa se patrunda). Lasati sa se raceasca in forma timp de 15 minute.

Rasturnati checul pe un platou alungit si serviti taiat felii, stropite cu sirop cald si crema de ou, inghetata de vanilie sau frisca batuta.


Analiza ingredientelor rețetei Chec cu mac și pere:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pere
Avantaje: Sunt un pachet de vitamine, minerale și fitonutrienți. Perele sunt bogate în fibre alimentare și vitamina C. Au efect antioxidant. Sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin fibre ce c...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de pere provine din zaharuri. Perele proaspete conțin un alcool bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care, în cantitati mari, poate provoca diaree la un num...
Semințe de mac
Avantaje: Semintele de mac sunt o sursa buna de calciu, tiamina, magneziu, fosfor si zinc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire