Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec cu nucă și scorțișoara

Vizite: 1837
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
727

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g nuca,
- 100 g zahar,
- 1 plic cu praf de copt,
- 250 ml apa minerala,
- 6 linguri cu faina,
- scortisoara.

Preparare:

Se amesteca intr-un vas zaharul cu apa minerala, praful de copt si faina. Se imparte compozitia astfel obtinuta in doua parti. Apoi, intr-una dintre ele, se adauga nuca macinata sau tocata si scortisoara.

Se pune pe rand compozitiile intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit 40 de min.


Analiza ingredientelor rețetei Chec cu nucă și scorțișoara:

Apa minerală
Avantaje: Conține minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu și sodiu, în niveluri măsurabile....
Dezavantaje: Unele ape minerale au conținut ridicat de sodiu....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire