Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec pâine cu banane (Banana Bread)

Vizite: 873
Timp preparare: 150min
Dificultate: redusa
Rețetă Chec pâine cu banane (Banana Bread)
3230

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

3 banane
2 ouă
100g unt (o jumatate de cană)
130g zahar (două treimi de cană)
400g făină (două căni)
2 lingurite praf de copt
1 linguriță amoniac de sodiu
1 linguriță sare
1 linguriță scorțișoară măcinată
1 linguriță aromă vanilie

Preparare:

Amestecul uscat: se adaugă într-un bol și se amestecă - făina, sarea, praful de copt, scorțișoara, vanilia, amoniac de sodiu.

Crema:
Unul ușor topit se amesteca cu zahar până se formeaza o cremă. Apoi se încorporează pe rând cele două ouă.

Se face compoziția amestecând crema și amestecul uscat (adăugat treptat).

Coacerea:
- la Multicooker: 130 minute la 135 grade sau
- la cuptor normal: 30 minute la 180 grade

Eu am folosit coacere la Multicooker și a iesit extrem de bun și pufos!
Am făcut alte dăți la cuptor electric și nu a ieșit la fel de bun. Probabil la Multicooker temperatura mai scăzută și intervalul mai lung de timp face să iasă mai pufos.


Analiza ingredientelor rețetei Chec pâine cu banane (Banana Bread):

Banane
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C și mai ales potasiu. Prezintă beneficii asupra sistemului cardiovascular, reducând p...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provin din zaharuri. ...
Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr

Zahărul este un produs alimentar de bază utilizat pentru îndulcirea mâncărurilor şi băuturilor, reprezentând o importantă sursă de energie. Zahărul oferă un aport ...

Căutați rețete culinare după denumire