Rețetă Chec Ramy
Vizite: 3099
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2 cani de faina- 1 cana ulei
- 1 lingurita de coaja de lamaie
- 4 oua
- 1 cana de zahar tos
- 1 praf de copt
Preparare:
Intr-un vas se bat ouale (pana se albesc) cu zaharul, se adauga incet uleiul batand intr-una dupa care se pune faina cate putin amestecand continuu, coaja de lamaie si praful de copt care a fost stins inainte cu o lingurita de zeama de lamaie. Se unge tava si se tapeteaza cu faina si se baga lacuptor la foc mic 30- 40 min
Se poate da copilului inmuiat in lapte sau asa ca atare atat dimineata cat si seara.
Analiza ingredientelor rețetei Chec Ramy:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....