Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chiftele de carne cu usturoi

Vizite: 2300
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
327

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g carne
- 15 g orez
- 10 g unt
- 1 usturoi

Preparare:

Carnea se da prin masina, se adauga orezul fiert, strecurat de apa si racit, usturoiul zdrobit, se amesteca bine si se fac 3-4 chiftelute. Se fierb pe baia de apa 10 minute pe o parte si 10 minute pe cealalta.
Se servesc fierbinti cu unt.


Analiza ingredientelor rețetei Chiftele de carne cu usturoi:

Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc. Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire