Rețetă Chiftele de carne cu usturoi
Vizite: 2396
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
327
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 100 g carne- 15 g orez
- 10 g unt
- 1 usturoi
Preparare:
Carnea se da prin masina, se adauga orezul fiert, strecurat de apa si racit, usturoiul zdrobit, se amesteca bine si se fac 3-4 chiftelute. Se fierb pe baia de apa 10 minute pe o parte si 10 minute pe cealalta.Se servesc fierbinti cu unt.
Analiza ingredientelor rețetei Chiftele de carne cu usturoi:
Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc.
Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...