Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Choux à la crème

Vizite: 1362
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1365

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 125 g faina,
- 100 g unt sau untdelemn, sau margarina,
- 1/4 l apa,
- 3 oua mari,
- 1/2 lingurita sare.

Preparare:

In varful cornetului se introduce un sprit cu orificiul de 1 cm diametru, sau ceva mai mare; apoi, aluatul de ecler se pune in cornet; in tava neunsa, se aseaza in forma de spirala, ca un con cu baza de cca 4 cm si inaltimea tot de cca 4 cm, iar distanta dintre conuri va fi de cca 4 cm.

Aluatul pentru ecleruri este cunoscut sub aceasta denumire, deoarece eclerurile si choux-urile sunt prajituri specifice acestui aluat. Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga faina deodata si se amesteca repede, trecand iar pe foc; se amesteca de cateva ori, pana cand se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului.

Se lasa, apoi, sa se raceasca sau se raceste, amestecandu-l in continuare, pe apa rece. Cand este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, pina se incorporeaza in aluat. Daca ouale sunt mici, in jur de 50 g, se pun 4 bucati, ca aluatul sa fie destul de moale fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa ce se pune in tava.

In lipsa cornetului se poate pune cate o lingurita cu varf din aluat; aceste gogosi se asaza cu o distanta de 3 cm intre ele. Se coc 30 minute, dupa indicatiile date la aluatul pentru ecleruri. Nu se deschide cuptorul, in nici un caz, 20 minute. Choux-urile vor creste frumos si vor fi goale inauntru. Dupa ce s-au racit, li se taie cite un capac (pe la jumatatea lor), se umplu cu crema rece de vanilie si, apoi, li se asaza capcul. Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu cite o rozeta din din frisca cu gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat.


Analiza ingredientelor rețetei Choux à la crème:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire