Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciulama de ciuperci

Vizite: 2324
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
210

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g ciuperci
- o lingura unt sau ulei
- o lingura rasa faina
- sare
- o ceasca lapte

Preparare:

Se curata ciupercile, se spala se taie si se fierb in apa sarata. Cand sunt gata, se strecoara pastrand zeama. Se prajeste usor faina in unt, se stinge cu zeama in care au fiert ciupercile, se adauga o cescuta cu lapte si se lasa sa fiarba pana cand sosul este potrivit de gros.
Se adauga ciupercile fierte si se mai lasa pe foc 5-7 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Ciulama de ciuperci:

Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire