Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciulama dietetică

Vizite: 5019
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
330

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g carne de pasare
- 15 g morcov
- 15 g albitura
- 25 ml lapte
- 8 g faina
- 5 g unt
- 10 g smantana
- 1-2g sare
- 150-200 ml apa

Preparare:

Bucatile de carne se fierb in apa cu zarzavaturile curatate si taiate in felii mari si cu sarea. Apoi, zeama se strecoara. Supei strecurate i se adauga faina desfacuta in putin lapte rece si apoi se adauga si restul de lapte. Se fierbe 15 minute, amestecand continuu.
Cand ciulamaua este bine fiarta, se adauga smantana, untul. Toata aceasta compozitie, bine amestecata, se toarna peste carnea fiarta.
Aceasta ciulama se poate da de la varsta de 7 luni. In acest caz, dupa ce a fost fiarta carnea, aceasta poate fi tocata.


Analiza ingredientelor rețetei Ciulama dietetică:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire