Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciuperci umplute gratinate

Vizite: 2580
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
Rețetă Ciuperci umplute gratinate
725

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

8 ciuperci
200 g carne de porc fripta
100 g telina
60 g ardei gras galben
1 rosie
20 g masline
1 fir de usturoi verde
2 linguri de ulei de masline extravirgin
1/2 legatura patrunjel
sare si piper

Preparare:

Carnea de porc se condimenteaza se frige pe gratar.
Ciupercile se spala, se indeparteaza piciorusele, se curata si se sareaza.
Legumele se spala si se taie cubulete mici, patrunjelul se taie si el marunt.
Carnea dupa ce a fost fripta se taie cubulete si se amesteca cu legumele, cu acest amestec se umple ciupercile.
Se pun ciupercile intr-o tava yena unsa cu ulei si se baga la cuptor timp de 30 de minute, la 180 grade C.
Cu 5 minute inainte de a le scoate de la cuptor se presara cascavalul ras.
Se servesc calde!


Analiza ingredientelor rețetei Ciuperci umplute gratinate:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire