Rețetă Clătite
705
CALORII
10
PORTII
Ingrediente/compozitie:
3 oua, 1l lapte, coaja de la portocala, 2plicuri zahar vanilinat, faina cat cuprinde - sa fie o compozitie mai groasa atunci cand curge, putin ulei-50g, gem de care doritiPreparare:
se amesteca ouale cu zaharul vanilinat, se rade portocala si apoi se adauga laptele, se omogenizeaza si apoi se adauga faina in ploaie si se amesteca cu telul ca sa nu ramana cocoloase, daca aveti tigaie de clatite cu teflon atunci nu mai folositi ulei. incingeti tigaia si puneti cu polonicul un strat subtire de aluat pe toate suprafata tigaii; cand s-a copt pe-o parte se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa putin pentru rumenire. se rastoarna pe o farfurie si se unge cu un strat subtire de gem- eu va recomand cel de gutuie- si apoi se ruleaza. pofta bunaAnaliza ingredientelor rețetei Clătite:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....