Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Consome Royale

Vizite: 1691
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
418

CALORII

15

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 15-20 portii:

- 2 buc (40-50 g) galbenus de ou;
- 2 oua;
- 200 ml lapte;
- sare si nucsoara dupa gust.

Preparare:

Crema Royale se prepara aproape la fel ca si crema de zahar ars.

Ouale si galbenusurile se amesteca bine. Laptele se pune la fiert. Dupa ce a dat in fiert, se retrage de pe foc si se toarna incet in compozitia de oua, amestecand rapid, pentru a nu forma cocoloase.

Se condimenteaza cu putina sare si nucsoara, se trece printr-o sita deasa si se toarna in tava sau forme unse cu unt.

Se introduce la cuptor si se tine aproximativ 40-50 minute. Dupa ce s-a intarit, se scoate si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna din forme si se taie in functie de necesitati (cel mai adesea sub forma de cubulete).

Crema Royal se pune in consome fierbinte numai inainte de servire. Prin adaos de piure de mazare, tomate, broccoli, anghinare, etc, se pot obtine nenumarate alte varietati (in astfel de cazuri se reduce corespunzator cantitatea de lapte).

Consomeul Royale este un produs clasic, foarte cunoscut si apreciat, mai ales in tarile vestice.


Analiza ingredientelor rețetei Consome Royale:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire