Rețetă Cornulețe cu nucă
Vizite: 1753
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3947
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 110 g zahar pudra- 300 g faina
- 250 g unt
- 150 g nuca macinata
Preparare:
Zaharul, faina si nuca se amesteca cu untul topit. Din coca obtinuta se intinde aluatul si se taie in patratele cu latura de 3 cm.Se ruleaza pe diagonala. Se unge o tava de cuptor cu unt si se asaza cornuletele la circa doi centimetri distanta.
Se coc la foc potrivit.
Pont!
Se poate folosi in loc de nuca rahat sau gem.
Analiza ingredientelor rețetei Cornulețe cu nucă:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...