Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cornuri cu mere

Vizite: 1571
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5236

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Coca:
- 500 g faina
- 100 g zahar tos
- 200 g unt
- 2 buc oua
- sare

Umplutura:
- 1,2 kg mere cretesti
- 30 g unt
- 150 g zahar tos
- 30 g coaja de lamaie rasa

Preparare:

Din faina, zahar, unt, oua si putina sare se face o coca ce se lasa la rece timp de doua ore.

Se intinde apoi o foaie, care se taie in patratele, pe care se asaza umplutura.

Se ruleaza cornurile, se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.

Umplutura se prepara astfel: merele se curata, se dau pe razatoare (julien), se pun intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul si coaja de lamaie rasa si se tin la un foc moale, amestecandu-se pana ce merele se inmoaie.


Analiza ingredientelor rețetei Cornuri cu mere:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire