Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Coroniță de orez cu șuncă

Vizite: 1863
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
110

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 40 g orez
- 25 g sunca
- 1 praf sare
- 1 lingurita faina
- 50 ml lapte
- 1 praf de nucsoara

Preparare:

Se pune la fiert 1 litru de apa in care se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul si se fierbe timp de 20 minute. Separat, se desface faina cu laptele, intr-o cratita. Se tine pe foc pana se umfla faina, amestecand continuu, pentru a nu se lipi.
Se adauga praful de nucsoara. Se scurge orezul si se aseaza pe o farfurie sub forma de coronita. In mijlocul acestei coronite se pune sunca tocata marunt.
Se inveleste coronita de orez cu sosul alb din faina si lapte.


Analiza ingredientelor rețetei Coroniță de orez cu șuncă:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....

Căutați rețete culinare după denumire