Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de dovleac și morcovi

Vizite: 3851
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
67

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g pulpa de dovleac
- 1/2 ceapa tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g morcovi
- 1 felie sunca afumata
- 1/2 lingurita leustan tocat
- smantana

Preparare:

Se incalzeste uleiul si se caleste ceapa tocata.
Se adauga dovleacul si morcovi taiati cubulete si se fierb cateva minute dupa care acoperiti cu apa. Se adauga sunca taiata cubulete si se lasa sa fiarba timp de 45 de minute la foc mic. La sfarsitul fierberii, se adauga leusteanul tocat si se trece prin mixer.
La final se adauga cu o lingurita de smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de dovleac și morcovi:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire